Wist je dat...er zoiets bestaat als jeugdvakantie?

25 april 2018

Wist je dat...er zoiets bestaat als jeugdvakantie?

 

Wist je dat de jongere die afstudeert, jonger is dan 25 jaar en ten minste één maand werkt als loontrekkende gedurende het jaar waarin hij zijn studies heeft beëindigd, het daarop volgende jaar jeugdvakantie kan nemen ter aanvulling van zijn onvolledig recht op vakantie? Voor elke jeugdvakantiedag ontvangt hij, ten laste van de werkloosheidsverzekering, een uitkering die 65% bedraagt van zijn begrensd loon.

Voorbeeld:

De jongere die recht heeft op één week betaalde vakantie, kan in totaal drie weken jeugdvakantie bekomen. Hij neemt in januari één week betaalde vakantie. Hij neemt vervolgens zijn jeugdvakantie in april (2 dagen), in juli-augustus (2 weken) en in december (het saldo).

De jongere zal enkel na de eerste maand jeugdvakantie, in april de C103 Jeugdvakantie Werknemer indienen. De werkgever maakt gebruik van de elektronische aangifte scenario 9 (de jongere ontvangt hiervan een afschrift dat hij mag bewaren).
Voor de vakantieperiodes juli-augustus en voor december dient de jongere geen formulieren in te dienen.

Voor elke maand waarin jeugdvakantie genomen wordt, dus voor april, juli, augustus en december, moet de werkgever een aangifte scenario 10 te verrichten (de jongere ontvangt hiervan een afschrift dat hij mag bewaren). De betaling van de jeugdvakantie-uitkeringen gebeurt op basis van deze elektronische aangiftes.

Meer info: http://www.rva.be/nl/documentatie/infoblad/t11

 

Categorie: 

Contact

E-mail: Nahima.lanjri@dekamer.be

Telefoonnummer: 02/ 549 89 45

Adres:

Paleis der Natie

Leuvenseweg 21

1000 Brussel

Twitter

Het rapport van Nahima


De Standaard looft consequentie en doorzettingsvermogen

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.