Veel vragen rond keerlus op Gitschotellei

20 februari 2018

Veel vragen rond keerlus op Gitschotellei

 

Maandagavond vond er uitzonderlijk een raadscommissie plaats in zaal Gietschotel. Het ging over de plannen van het stadsbestuur om de keerlus van tramlijn 9 te verleggen naar een traject dat loopt van de Gitschotellei over de Drakenhoflaan en de Boekenberglei om dan terug te keren via de Cruyslei. Daarvoor is een ingrijpende heraanleg van die straten nodig.

 

"Het plan moet hertekend worden. Er verdwijnen bomen en parkeerplaatsen en er zijn geen laad- en loszones voorzien. Is het dat allemaal wel waard voor een tramlijn die heel misschien over tien jaar naar Borsbeek kan gaan?"

 

Het gaat nog over een voorontwerp. Er ligt nog geen definitief plan op tafel. "Ik hoop dat schepen Kennis wil luisteren naar alle betrokkenen: de buurtbewoners, de handelaars, de marktkramers, het districtbestuur, De Lijn en de mensen van TreinTramBus. Misschien is het beter om die keerlus toch op een andere plaats te leggen?"

 

Het district Borgerhout wil hierover nog een bewonersvergadering organiseren. "Ik zal dit dossier de komende tijd van heel nabij opvolgen."

 

Zo snel als mogelijk vind je hier een powerpoint met uitleg bij de plannen.

 

Lees hier de artikels in Gazet van Antwerpen: van 20 februari: http://bit.ly/2CxqHn0 en van 19 februari: http://bit.ly/2offhQF

Categorie: 

Contact

E-mail: Nahima.lanjri@dekamer.be

Telefoonnummer: 02/ 549 89 45

Adres:

Paleis der Natie

Leuvenseweg 21

1000 Brussel

Twitter

Het rapport van Nahima


De Standaard looft consequentie en doorzettingsvermogen

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.