Vanaf 1 februari lage-emissiezone in Antwerpen

5 januari 2017

Vanaf 1 februari lage-emissiezone in Antwerpen

 

Vanaf 1 februari 2017 wordt in de stad Antwerpen, in de kernstad en op linkeroever, een lage-emissiezone ingevoerd. In dit gebied mogen enkel voertuigen rijden die aan bepaalde milieucriteria voldoend. De meest vervuilende voertuigen zullen geweerd worden om de lokale luchtkwaliteit en zo ook de gezondheid van inwoners en bezoekers te verbeteren.

De lage-emissiezone omvat het gebied tussen de Ring en de Schelde op de rechteroever en het gebied tussen de Schelde, E17, Park and Ride Linkeroever en het Sint-Annabos op de linkeroever. De Singel maakt deel uit van de lage-emissiezone. Als bijlage vindt u de afbakening van de zone. De zone wordt aangeduid met een apart verkeersbord.

Er zijn ook uitzonderingen mogelijk. Meer dan 1000 chauffeurs van een vervuilende wagen kregen toch een goedkeuring, zoals mensen met een beperking of verhoogde tegemoetkoming. Personen die in de eerste maanden toch rijden met een vervuilende wagen, moeten zich niet meteen aan een boete verwachten. Ze krijgen eerst een waarschuwingsbrief.

Mag u met uw wagen de stad in? Kijk het na via de vragenlijst.

Meer informatie over de lage emissiezone kan u terugvinden op de website van de stad Antwerpen: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/auto/lage-emissiezone.

Categorie: 

Contact

E-mail: Nahima.lanjri@dekamer.be

Telefoonnummer: 02/ 549 89 45

Adres:

Paleis der Natie

Leuvenseweg 21

1000 Brussel

Twitter

Het rapport van Nahima


De Standaard looft consequentie en doorzettingsvermogen

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.