Peperbus krijgt nieuwe bestemming

21 februari 2018

Peperbus krijgt nieuwe bestemming

 

Unizo heeft de ambitie om de Peperbus een toonaangevend project te maken voor de komende tientallen jaren. De organisatie wil het gebouw benutten voor haar leden-ondernemers maar ook voor de directe omgeving, de stad en de provincie. Zodra het projectvoorstel van Unizo groen licht krijgt van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed de kerkfabriek een erfpachtovereenkomst afsluiten met Unizo

“Dat onze Peperbus een vernieuwende invulling krijgt, is een belangrijke stap in de realisatie van het Antwerpse parochiekerkenplan”, zegt CD&V-schepen Caroline Bastiaens. “Als schepen voor economie ben ik bijzonder blij dat in dit nieuwe project ondernemerschap in onze stad centraal staat. Tegelijkertijd wordt in het voorstel van Unizo ook de maatschappelijke betekenis van het gebouw voor de buurt niet vergeten.”

De precieze invulling staat nog niet voor de volle 100 procent vast, maar Unizo wil een laagdrempelige plek waar co-creatie, innovatief en toekomstgericht ondernemen centraal staan. In de loop van de volgende weken wil Unizo dialogen organiseren waarbij de buurt zal betrokken worden.

Contact

E-mail: Nahima.lanjri@dekamer.be

Telefoonnummer: 02/ 549 89 45

Adres:

Paleis der Natie

Leuvenseweg 21

1000 Brussel

Twitter

Het rapport van Nahima


De Standaard looft consequentie en doorzettingsvermogen

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.