Misbruik van parkeerkaarten eenvoudiger vaststellen

7 mei 2018

Misbruik van parkeerkaarten eenvoudiger vaststellen

 

Misbruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap komt regelmatig voor. Het gebruik van een parkeerkaart waarvan bijvoorbeeld de eigenaar reeds is overleden of wanneer de parkeerkaart de vervaldatum heeft bereikt, zijn maar enkele voorbeelden van misbruik die geregeld voorkomen.Meer dan een jaar geleden kaartte ik dit probleem aan in het parlement. De minister van Binnenlandse Zaken was toen bezig met een wetswijziging, zodat ook gemeenschapswachters de geldigheid van parkeerkaarten kunnen controleren. Daarnaast zou de staatssecretaris voor Sociale Zaken ook werk maken van een app en een website, waarmee de geldigheid van parkeerkaarten eenvoudig kunnen worden vastgesteld.

In de commissie Sociale Zaken vroeg ik aan de staatssecretaris naar de stand van zaken met betrekking tot  de app en anderzijds de website. Volgens de staatssecretaris ligt het wetsontwerp klaar om de bevoegdheden van gemeenschapswachters uit te breiden. Verder zijn de  voorbereidingen voor de app en de webapplicaties intussen afgerond. De machtigingsaanvraag voor publicatie van de app in de appstores moet nog worden besproken in het sectoraal comité van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid. De app is in eerste instantie bedoeld voor politie en parkeerwachters, maar zal, indien de machtiging door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid wordt verleend, ook toegankelijk zijn voor de burgers.

Het heeft lang geduurd, maar ik ben heel blij dat uiteindelijk het wetsontwerp klaarligt om gemeenschapswachters en parkeerwachters de bevoegdheid te geven op te treden tegen misbruiken.

Lees hier mijn vraag en het antwoord van de staatssecretaris. Pg 6-7.

 
Categorie: 

Contact

E-mail: Nahima.lanjri@dekamer.be

Telefoonnummer: 02/ 549 89 45

Adres:

Paleis der Natie

Leuvenseweg 21

1000 Brussel

Twitter

Het rapport van Nahima


De Standaard looft consequentie en doorzettingsvermogen

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.