Bewoners beslissen mee over heraanleg Gitschotellei

27 februari 2018

Bewoners beslissen mee over heraanleg Gitschotellei

 

In de districtsraad is gisterenavond mijn amendement over de heraanleg van de Gitschotellei aangenomen. Ik heb gevraagd om een nieuw voorontwerp te laten maken voor de heraanleg van de straat en dat voorstel voor te leggen aan alle betrokkenen, onder meer aan de bewoners, de handelaars, de marktkramers en De Lijn.

Het stadsbestuur wil de keerlus van tram 9, die nu aan de Dascottelei ligt, verleggen naar een route die loopt via Gitschotellei, Drakenhoflaan en Cruyslei. In de raadscommissie eerder deze maand werden daartoe plannen voorgelegd voor de heraanleg van de Gitschotellei waarbij ik ernstige bedenkingen had. De leden van de meerderheid deelden mijn bezorgdheid.

De N-VA-fractie presenteerde gisteren een aangepast plan. Daarin zit onder meer een maximaal behoud van parkeerplaatsen en een maximaal behoud of heraanplanten van bomen. Op basis van die elementen kan het districtsbestuur opnieuw naar de stad stappen. Mijn vraag daarbij is: hou rekening met de voorgestelde aanpassingen en stel een nieuw voorontwerp voor de Gitschotellei op dat we dan kunnen aftoetsen bij de bewoners.

Lees hier het artikel in Gazet van Antwerpen: http://bit.ly/2CrSvO3

Contact

E-mail: Nahima.lanjri@dekamer.be

Telefoonnummer: 02/ 549 89 45

Adres:

Paleis der Natie

Leuvenseweg 21

1000 Brussel

Twitter

Het rapport van Nahima


De Standaard looft consequentie en doorzettingsvermogen

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.